Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:25 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat pentru afaceri strategice, Daniel Ioniță, a unei delegaţii a Senatului din R. Kazahstan 4 Martie 2015

ro

04 Mar, 2015 15:16 1079 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniță a avut astăzi, 4 martie 2015, o întrevedere cu membrii delegaţiei Senatului din Republica Kazahstan, conduse de domnul Serik Akîlbai, preşedintele Comisiei Juridice.

Oficialul român a reliefat calitatea relaţiei bilaterale româno-kazahstaneze şi prioritatea pe care cele două părţi o acordă dezvoltării şi aprofundării acesteia. A adresat felicitări cu ocazia aniversării a 20 de ani de la înfiinţarea, la 1 martie 1995, la Astana, a Adunării Generale a Popoarelor din Kazahstan, organ al sistemului politic, cu rol în elaborarea și implementarea politicii naționale de stat și la asigurarea stabilității social-politice.

Daniel Ioniţă a subliniat necesitatea ca şi relaţiile economice să atingă nivelul foarte bun al relaţiilor politice, în contextul în care potenţialul de cooperare al celor două ţări este însă insuficient valorificat. S-a evidenţiat nevoia unor demersuri mai energice pentru intensificarea şi diversificarea schimburilor comerciale, cu accent pe cooperare şi proiecte concrete în domenii precum cele economic, energetic, transporturi şi agricultură.

Totodată, părţile au reliefat şi colaborarea în cadrul organismelor internaţionale, evocând buna cooperare a României şi Kazastanului în cadrul ONU şi OSCE.
 
Informaţii suplimentare:
Delegaţia kazahstaneză se află în vizită în România pentru participarea la un dialog și un schimb de experiență cu Senatul României. Vizita se înscrie în programul acțiunilor bilaterale româno-kazahstaneze, de dezvoltare a dialogului interparlamentar. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii