Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:52 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către secretarul de stat Luminiţa Odobescu a delegaţiei Grupului parlamentar de prietenie cu România din Parlamentul lituanian

ro

06 Mar, 2012 21:45 640 Marime text

Secretarul de stat pentru afaceri europene Luminiţa Odobescu a primit, la 6 martie 2012, delegaţia Grupului parlamentar de prietenie cu România din Parlamentul lituanian, condusă de Algirdas Sysas, preşedintele grupului.

Cu ocazia întâlnirii au fost trecute în revistă evoluţiile recente ale relaţiei bilaterale româno-lituaniene şi temele de actualitate ale agendei europene, regionale şi internaţionale, Luminiţa Odobescuexprimând satisfacţie pentru cooperarea foarte bună cu Lituania la nivel UE şi în cadrul organizaţiilor internaţionale.

În cadrul convorbirilor s-a evidenţiat că România şi Lituania au poziţii similare şi interese comune în cadrul UE pe dosare precum: negocierile privind noua perspectivă financiară 2013-2020, asigurarea securităţii energetice, vecinătatea estică, cu accent pe susţinerea perspectivei europene a Republicii Moldova, etc. De asemenea, s-a evidenţiat interesul celor două părţi pentru intensificarea cooperării şi schimbului de experienţă în ceea ce priveşte problematica Mării Negre şi respectiv a Mării Baltice.

Secretarul de stat Luminiţa Odobescu a adresat mulţumiri pentru sprijinul constant al Lituaniei în procesul de aderare a României la spaţiul Schengen, sprijin reconfirmat şi de preşedintele grupului de prietenie, Algirdas Sysas.

Informaţii suplimentare

Vizita oficială în România a delegaţiei Grupului parlamentar de prietenie cu România din Parlamentul lituanian are loc în perioada 5-7 martie 2012, la invitaţia preşedintelui Grupului parlamentar de prietenie cu Republica Lituania din Parlamentul României, deputat Antal Istvan.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii