Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:39 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul Bogdan Aurescu a ambasadorului Statului Israel în România, Dan Ben-Eliezer, în vizită de rămas bun

ro

27 Jul, 2015 13:55 943 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit astăzi, 27 iulie 2015, pe Dan Ben-Eliezer, ambasadorul Statului Israel în România, în vizită de rămas bun, cu prilejul încheierii misiunii sale la Bucureşti.
Ministrul român a exprimat o apreciere deosebită faţă de activitatea ambasadorului Ben-Eliezer, arătând că perioada mandatului său a fost marcată de o dezvoltare susţinută a dialogului şi cooperării româno-israeliene, datorată atât frecvenţei contactelor de lucru dintre cele două ţări, cât şi nivelului calitativ superior al acestora. La rândul său, ambasadorul israelian a evidenţiat buna cooperare cu autorităţile române şi satisfacţia pentru numeroasele proiecte comune concretizate pe parcursul misiunii sale la Bucureşti.
Şeful diplomaţiei române a evocat, în mod special, rezultatele celor două reuniuni interguvernamentale organizate în 2011 şi 2014, şi semnarea a numeroase acorduri de cooperare cu aceste ocazii. A menţionat, totodată, interesul pentru o bună pregătire a viitoarei sesiuni a Comisiei Guvernamentale Mixte pentru Cooperare Economică şi Tehnică. Cei doi interlocutori au subliniat importanţa continuării consolidării dialogului politico-diplomatic, precum şi a cooperării sectoriale în domenii de interes comun în care s-au înregistrat progrese evidente în ultimii ani. O atenţie particulară a fost acordată schimburilor comerciale şi investiţiilor reciproce, precum şi dialogului direct la nivelul societăţii civile şi mediilor de afaceri din cele două ţări.
Ambii oficiali au menţionat buna conlucrare între cele două ţări în forurile multilaterale. În context, ministrul Bogdan Aurescu a adresat mulţumiri pentru sprijinul acordat de Statul Israel în vederea  preluării de către România, în 2016, a preşedinţiei Alianţei Internaţionale pentru Memoria Holocaustului. Cei doi oficiali, au subliniat, în context, importanţa consolidării cooperării  în domeniul educaţiei şi cercetării Holocaustului, îndeosebi cu referire la conştientizarea tinerei generaţii cu privire la această pagină neagră a istoriei.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii