Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:50 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a ambasadorului Japoniei în România

ro

22 Mar, 2012 23:45 745 Marime text

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu, a avut astăzi, 21 martie 2012, o întrevedere cu Natsuo Amemiya, ambasadorul Japoniei în România.

Ministrul Afacerilor Externe a exprimat interesul ţării noastre privind implementarea proiectelor economice discutate la nivel guvernamental. Prioritatea în acest domeniu o reprezintă construirea liniei de metrou dintre Capitală şi Aeroportul Internaţional Henri Coandă, co-finanţată de partea niponă printr-un împrumut de circa 300 milioane Euro, semnat cu ocazia vizitei la Tokyo a delegaţiei conduse de domnul Traian Băsescu, preşedintele României (martie 2010). Cele două părţi vor continua dialogul pentru identificarea următoarelor proiecte economice care ar putea fi derulate în colaborare.

Ambasadorul japonez a reiterat mulţumirile pentru sprijinul acordat Japoniei de România în urma accidentului nuclear de la Fukushima, materializat în trimiterea din partea Guvernului român a unei mari cantităţi de apă, precum şi în posibilitatea oferită unui grup de studenţi din regiunea Fukushima de a petrece o săptămână de vacanţă în România, la invitaţia preşedintelui României, domnul Traian Băsescu.

În cadrul convorbirilor a fost subliniată, de către ambele părţi, voinţa comună de amplificare a cooperării dintre România şi Japonia, atât în plan bilateral, cât şi în cadrul dialogului UE-Japonia.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii