Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
20:49 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a Preşedintelui Parlamentului Regatului Suediei, Urban Ahlin

ro

25 May, 2015 20:39 818 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit luni, 25 mai 2015, pe Urban Ahlin, Preşedintele Parlamentului Regatului Suediei, aflat în vizită la Bucureşti la invitaţia Preşedintelui Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea.

În timpul convorbirilor, cei doi oficiali au abordat teme de interes comun pentru relaţiile româno-suedeze, cu accent asupra aprofundării dialogului politic.
Convorbirile au prilejuit un schimb cuprinzător de opinii pe teme de actualitate şi de interes comun, inclusiv legate de Summit-ul Parteneriatul Estic de la Riga şi evoluţiile recente din Vecinătatea Estică. În acest context, ministrul Bogdan Aurescu a reiterat mesajul transmis la Riga, cu accent asupra necesităţii consolidării rolului Parteneriatului Estic, ca instrument strategic pentru dezvoltarea relaţiilor UE cu Vecinătatea Estică. Ministrul a arătat că este nevoie de mai multă viziune în acest proces de consolidare a PaE, inclusiv de idei noi, beneficiind de efortul în curs de revizuire a Politicii Europene de Vecinătate. În acest context, a prezentat propunerea României privind platformele de dialog permanent pe teme de securitate în sens larg (Security Trusts), concept primit cu interes de demnitarul suedez.

De asemenea, ministrul afacerilor externe a susţinut că este necesar să se menţină deschisă perspectiva europeană pentru statele partenere care doresc să avanseze pe această cale. În context, Bogdan Aurescu a reiterat că din acest punct de vedere Republica Moldova rămâne o prioritate majoră pentru România, principalul obiectiv fiind încurajarea parcursului său european printr-un sprijin cât mai consistent în direcţia implementării AA/DCFTA. România a susţinut în mod constant şi concret statele partenere pentru avansarea procesului de asociere politică şi integrare economică, inclusiv prin oferirea de expertiză în procesul de reformă şi în procesul de implementare a acordurilor de asociere şi de liber schimb. Şeful diplomaţiei române  a subliniat că procesul de implementare trebuie să rămână in continuare o prioritate, iar Uniunea trebuie să sprijine activ acest proces.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii