Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
03:58 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a lui Eric Stewart, preşedintele Consiliului de Afaceri Americano - Român (AMRO)

ro

06 Mar, 2015 10:57 786 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu l-a primit joi, 5 martie 2015, pe preşedintele Consiliului de Afaceri Americano - Român (AMRO), Eric Stewart.

Bogdan Aurescu a salutat activitatea şi rolul important al AMRO în promovarea României ca destinaţie de interes pentru companiile americane, precum şi în stimularea investiţiilor şi schimburilor comerciale bilaterale care contribuie la creşterea economică a României. De asemenea, a apreciat demersurile AMRO privind creşterea profilului României în mediile politice de la Washington. Totodată, în contextul dialogului politic româno-american, a apreciat iniţiativele şi proiectele AMRO în 2015, atât în SUA, cât şi în România, şi a discutat cu preşedintele AMRO perspectivele unor noi investiţii ale unor companii americane pe piaţa românească.
Ministrul afacerilor externe a salutat participarea companiilor membre AMRO la viitoarea misiune anuală de promovare economică, preconizată să aibă loc în toamna acestui an la Bucureşti. În context, a fost realizat un schimb de vederi privind îmbunătăţirea climatului investiţional din ţara noastră, cu accent pe implementarea Planului de Acţiune pentru bună guvernanţă economică.

Şeful diplomaţiei române a evidenţiat angajamentul autorităţilor române pentru aprofundarea şi dinamizarea dimensiunii economice a Parteneriatului Strategic România-SUA. A pledat pentru o prezenţă economică americană amplificată în România şi în regiune. De asemenea, a subliniat importanţa unui angajament consolidat al SUA care să contribuie la susţinerea statelor din Vecinătatea Estică, în special Republica Moldova, inclusiv în ceea ce priveşte investiţii în domeniul securităţii energetice.
Totodată, a avut un schimb de opinii cu preşedintele Consiliului pe tema accesului României în programul Visa Waiver şi a solicitat continuarea demersurilor AMRO, în special la nivelul Congresului SUA, pentru realizarea acestui obiectiv.
În contextul aniversării, în acest an, a 135 de ani de relaţii diplomatice româno-americane, Bogdan Aurescu a salutat interesul AMRO de implicare în organizarea unor evenimente publice dedicate acestui moment de referinţă, alături de alţi parteneri instituţionali importanţi ai MAE, cu accent asupra Conferinţei privind Parteneriatul Strategic, preconizată să aibă loc la Washington D.C., în primăvara acestui an, organizată de MAE împreună cu Fundaţia CAESAR şi Liga Studenţilor Români din Străinătate (LSRS).
Preşedintele AMRO a mulţumit şefului diplomaţiei române pentru sprijinul constant acordat de MAE iniţiativelor Consiliului, inclusiv în derularea dialogului cu instituţiile româneşti relevante. A exprimat interesul companiilor din cadrul AMRO de a-şi dezvolta în continuare investiţiile pe termen lung în România, evidenţiind succesul de care se bucură unele proiecte deja realizate şi potenţialul de care dispune România în diferite domenii, precum şi intenţia unor noi firme, care nu sunt încă membre AMRO, de a investi în România. Totodată, a arătat că AMRO va continua să susţină admiterea României în programul Visa Waiver.
 
Informaţii suplimentare
Consiliul de Afaceri Americano-Român (American – Romanian Business Council - AMRO), organizaţie non-profit cu sediul la Washington, având drept obiectiv promovarea relaţiilor economice dintre SUA şi România, a fost lansat la 25 ianuarie 2012, la Washington, având iniţial 10 companii membre.
În prezent, AMRO are în componenţă 16 companii americane de renume, cum ar fi Chevron, ExxonMobil, ADM, Smithfield, Raytheon, MetLife, Cargill, Amgen, Timken, Mega, Eli Lilly, Johnson & Johnson, Honeywell, Baxter, CNH, şi Warburg Pincus, provenind din diverse domenii de afaceri: energie, agricultură, industria de apărare, industria farmaceutică, industria prelucrătoare, infrastructură de stocare, asigurări. Conducerea Consiliului este asigurată în prezent de MetLife, Raytheon şi Amgen. Funcţia de preşedinte este deţinută de Eric Stewart.
Misiunea Consiliului este de a contribui la consolidarea schimburilor economice şi investiţiilor dintre cele două ţări, aprofundarea relaţiilor bilaterale şi informarea opiniei publice în legătură cu importanţa acestora.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii