Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:39 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a ambasadorului Republicii Cipru în Romania, Kalliopi Avraam, cu prilejul încheierii mandatului acesteia

ro

29 May, 2015 18:47 952 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a primit-o astăzi, 29 mai 2015, pe Kalliopi Avraam, ambasadorul Republicii Cipru în România, în vizită de rămas bun, cu prilejul încheierii, la 1 iunie, a mandatului acesteia în România.

Cei doi interlocutori au exprimat satisfacţia faţă de evoluţiile pozitive înregistrate pe plan bilateral, atât din perspectiva politico-diplomatică, cât şi economică, în timpul mandatului doamnei Kalliopi Avraam în România.
A fost realizat un schimb de opinii privind principalele teme de interes de pe agenda politică bilaterală, în perspectiva viitoarelor contacte la nivel înalt preconizate pentru acest an. Cei doi oficiali au evidenţiat necesitatea completării cadrului juridic bilateral în vederea dinamizării, în continuare, a relaţiilor bilaterale în diverse domenii.

Cei doi oficiali au confirmat decizia de a continua colaborarea la nivelul Uniunii Europene în dosarele de interes comun, inclusiv în ce priveşte Parteneriatul Estic. În context, ministrul român de externe a prezentat succint evaluarea părţii române faţă de rezultatele Summit-ului de la Riga (21-22 mai 2015).

La solicitarea părţii cipriote, Bogdan Aurescu a prezentat stadiul pregătirilor privind iniţiativei României vizând crearea unei Curți Internaţionale împotriva Terorismului.

Au fost abordate, totodată, teme de actualitate de pe agenda internaţională, printre care şi perspectivele de soluţionare ale dosarului cipriot. Partea română a exprimat susţinere pentru eforturile în direcţia reunificării Ciprului, conform rezoluţiilor relevante ale Consiliului de Securitate al ONU, şi a salutat reluarea procesului de negocieri în acest dosar la 15 mai 2015, după o întrerupere de 7 luni.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii