Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:24 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe Andrei Marga a ambasadorului Republicii Cipru în România, Kalliopi Avraam

ro

22 Jun, 2012 18:25 831 Marime text

Comunicat de presă

Primirea de către ministrul afacerilor externe Andrei Marga a ambasadorului Republicii Cipru în România, Kalliopi Avraam

Ministrul afacerilor externe Andrei Marga a primit-o astăzi, 22 iunie 2012, în audienţă pe doamna Kalliopi Avraam, ambasadorul Republicii Cipru în România.

Cu acest prilej, au fost trecute în revistă stadiul şi perspectivele relaţiilor bilaterale dintre cele două ţări, rezultând o cooperare dinamică pe multiple paliere, în special cel economic şi investiţional. Totodată, ambele părţi au subliniat dimensiunea specială a relaţiei româno-cipriote prin prisma importantei comunităţi româneşti din Republica Cipru.

Cei doi oficiali au confirmat viziunea comună privind dezvoltarea în continuare a relaţiilor bilaterale, precum şi interesul de a continua colaborarea la nivelul Uniunii Europene. În context, ministrul afacerilor externe a urat succes părţii cipriote în perspectiva preluării Preşedinţiei Consiliului UE în semestrul II 2012, care reprezintă o oportunitate pentru aprofundarea dialogului româno-cipriot în dosarele de actualitate la nivel european.  În context, partea cipriotă a reiterat sprijinul ferm pentru aderarea României la Schengen.

Au fost abordate, de asemenea, recentele evoluţii în dosarul cipriot, partea română exprimând susţinere pentru eforturile în direcţia reunificării Ciprului, conform rezoluţiilor relevante ale Consiliului de Securitate al ONU.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii