Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:11 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Primirea de către ministrul afacerilor externe Andrei Marga a ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti, Huo Yuzhen

ro

06 Jun, 2012 23:55 962 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Andrei Marga, a primit-o astăzi, 6 iunie 2012, pe doamna Huo Yuzhen, ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti.

Şeful diplomaţiei române a dat asigurări ambasadorului chinez că se va bucura de întreg sprijinul MAE şi al noului guvern în îndeplinirea cu succes a mandatului său în România. A subliniat că efortul comun al autorităţilor române şi al celor chineze va duce la aprofundarea şi diversificarea dialogului bilateral dintre cele două state, pe măsura potenţialului acestei relaţii şi a provocărilor noului mileniu. A evidenţiat interesul României pentru continuarea dialogului politic bilateral şi extinderea cooperării în toate domeniile. Un accent deosebit a fost pus pe dezvoltarea cooperării economice dintre cele două ţări, în special în sectorul energetic.

Ambasadorul chinez a prezentat priorităţile mandatului său şi a reconfirmat, la rândul său, interesul părţii chineze pentru aprofundarea relaţiei speciale cu România, atât în plan bilateral, cât şi în cadrul dialogului cu UE. Ambasadorul R.P Chineze a subliniat atenţia pe care o va acorda concretizării unora din proiectele economice aflate în discuţie, precum şi lansării unor noi proiecte de cooperare, atât în sectorul energiei neconvenţionale, cât şi în alte domenii de interes reciproc, cum ar fi crearea unui parc de inovaţie tehnico-ştiinţifică, în România, cu participarea unor cercetători chinezi.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii