Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:10 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Prima zi a vizitei la Amman a secretarului de stat pentru analiză politică şi relaţia cu Parlamentul Radu Podgorean

ro

07 Apr, 2015 09:27 743 Marime text
Secretarul de stat pentru analiză politică şi relaţia cu Parlamentul Radu Podgorean efectuează începând de astăzi, 6 aprilie 2015, o vizită în Regatul Haşemit al Iordaniei, în contextul aniversării a 50 de ani de la stabilirea relaţiilor diplomatice bilaterale.
Programul zilei a inclus întrevederi cu consilierul pentru afaceri politice al Regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei, ministrul afacerilor politice şi parlamentare, prim-vicepreşedintele Camerei Deputaţilor a Parlamentului iordanian, precum şi cu membrii Grupului de Prietenie Iordaniano-Română din Camera Deputaţilor.
Convorbirile au reliefat excelentele relaţii de cooperare existente între cele două state, atât din perspectiva dialogului politico-diplomatic, cât şi prin prisma relaţiilor economice, culturale și educaționale, precum și dorinţa ambelor părţi de a valorifica şi diversifica această colaborare.
Secretarul de stat Radu Podgorean a reiterat sprijinul României pentru procesele de reformă din Iordania, pe baza experienţei Romaniei în construcţia instituţională şi în tranziţia spre o societate democratică. A fost subliniată, de asemenea, importanţa acordată de ambele state diplomaţiei parlamentare, cu un rol major în dezvoltarea şi diversificarea proiectelor de interes comun.
Întrevederile au prilejuit şi un schimb de opinii pe teme de actualitate, secretarul de stat pentru analiză politică și relația cu Parlamentul apreciind rolul stabilizator al Iordaniei în regiune şi demersurile active în vederea soluţionării paşnice a conflictului israeliano-palestinian, reiterând, totodată, poziţia României privind importanța unor acţiuni coordonate pentru soluţionarea crizelor din unele ţări arabe și combaterea extremismului.
 
 
Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii