Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
00:48 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Precizări ale purtătorului de cuvânt al MAE

ro

06 Apr, 2014 15:24 847 Marime text
Purtătorul de cuvânt al MAE, Brânduşa Predescu, precizează că MAE a luat notă cu surprindere de comentariile purtătorului de cuvânt al MAE rus, Alexander Lukaşevici, în legătură cu unele declaraţii recente ale părţii române faţă de situaţia din Ucraina.
„România a susţinut şi susţine în continuare, împreună cu partenerii săi din UE şi NATO şi în termeni întru totul similari, necesitatea respectării independenţei, suveranității şi integrității teritoriale a Ucrainei. Aceasta este poziţia principială a României, susţinută consecvent şi în alte contexte similare, în care frontierele recunoscute internaţional au fost modificate unilateral sau puse sub semnul întrebării, cu ignorarea principiilor fundamentale ale dreptului internaţional. Tentația MAE rus de a transfera criza gravă  pe care Federatia Rusă o traversează, în prezent, în relația sa cu comunitatea europeană şi euro-atlantică în zona relațiilor bilaterale cu România este nefundamentată şi constituie o greșeală.
Este regretabil faptul că acumulările pozitive înregistrate în cursul anului 2013  în dialogul bilateral româno-rus sunt relativizate de partenerii noştri de la Moscova, în contextul în care poziţia României nu urmăreşte altceva decât asigurarea durabilă a unui climat de stabilitate şi predictibilitate în Europa”.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii