Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
15:44 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat Radu Podgorean la reuniunea anuală a consilierilor economici din reţeaua externă a MECT

ro

06 Jul, 2015 14:11 1024 Marime text
Secretarul de stat pentru analiză politică și relația cu Parlamentul Radu Podgorean a participat luni, 6 iulie 2015, la reuniunea anuală a consilierilor economici din reţeaua externă a Ministerului Economiei, Comerţului şi Turismului (MECT).

În alocuțiunea susținută cu acest prilej, Radu Podgorean s-a referit la priorităţile politicii externe româneşti şi coordonatele cooperării inter-instituţionale în promovarea intereselor economice externe, inclusiv în ceea ce priveşte funcţionarea reţelei externe a consilierilor economici care îşi desfăşoară activitatea în cadrul misiunilor diplomatice ale României.

„Doresc să vă asigur că Ministerul Afacerilor Externe va manifesta întotdeauna faţă de dumneavoastră - corpul consilierilor economici - aceeaşi disponibilitate de colaborare. Ministerul Afacerilor Externe va continua să fie alături de dumneavoastră în demersurile de eficientizare a activităţii consilierilor economici la un nivel adecvat realităţilor de pe pieţele globale şi nevoilor reale de asistenţă externă acordată firmelor româneşti”, a afirmat secretarul de stat Radu Podgorean.

Practica organizării reuniunilor anuale ale reprezentanţilor cu atribuţii de promovare a relaţiilor economice internaţionale ale României a fost instituită în anul 2005. Reuniunile urmăresc evaluarea activităţii consilierilor economici din reţeaua de reprezentare externă a MECT, efectuarea unor analize ale stadiului raporturilor externe de colaborare economică, comercială şi investiţională ale României, precum şi stabilirea priorităţilor pentru etapa următoare a activităţii.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii