Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
08:28 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă la o serie de evenimente dedicate celebrării Zilei Internaţionale a romilor

ro

09 Apr, 2015 09:18 958 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă a participat astăzi la simpozionul intitulat „8 aprilie – Ziua Internaţională a romilor” desfăşurat la Parlamentul României. Evenimentul a fost organizat de Comisia pentru drepturile omului, culte şi problemele minorităţilor naţionale din cadrul Parlamentului României, în colaborare cu Agenţia Naţională pentru Romi, Forumul European al Romilor şi Nomazilor şi Partida Romilor Pro Europa.
Diplomatul român a reprezentat Ministerul Afacerilor Externe şi la o serie de alte evenimente de marcare a Zilei Internaţionale a romilor, organizate de Centrul Naţional de Cultură a Romilor Romano Kher, respectiv RomaniCriss şi Ambasada Statelor Unite ale Americii la Bucureşti.
Cu ocazia participării la evenimentele dedicate celebrării Zilei Internaţionale a romilor, demnitarul român a menţionat că integrarea presupune o acţiune hotărâtă a tuturor actorilor implicaţi şi că transformările sunt procese de mare fineţe, care necesită un efort comun al autorităţilor, ONG-urilor, dar şi al celor cărora li se adresează. Totodată, a subliniat importanţa utilizării eficiente a cadrului legislativ şi instituţional existent, dar şi resursele financiare alocate pentru îmbunătăţirea situaţiei economice şi sociale a romilor.
Secretarul de stat pentru afaceri strategice Daniel Ioniţă a precizat că sprijinul nemijlocit al societăţii civile şi al liderilor comunităţii Roma este esenţial, aceştia fiind cei care pot influenţa cel mai bine schimbările la nivelul destinatarilor direcţi ai politicilor guvernamentale şi europene.
Demnitarul român a reiterat sprijinul pe care Ministerul Afacerilor Externe va continua să îl ofere pentru protejarea drepturilor şi libertăţilor tuturor cetăţenilor români, inclusiv cei de etnie Roma, în special în contextul actual când incluziunea populaţiei de etnie Roma la nivel european aduce noi înţelegeri, noi dimensiuni şi abordări.
 
 
Direcţia Purtător de Cuvânt şi Comunicare  
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii