Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:36 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat Luminiţa Odobescu la Seminarul Internaţional „Codul de Conduită de la Haga pentru Neproliferarea Rachetelor Balistice - 10 Ani de Cooperare Internaţională"

ro

26 Apr, 2012 20:56 659 Marime text

Secretarul de stat Luminiţa Odobescu a participat, astăzi, 26 aprilie 2012, la sesiunea de deschidere a Seminarului internaţional „Codul de Conduită de la Haga pentru Neproliferarea Rachetelor Balistice - 10 Ani de Cooperare Internaţională", găzduit de Ministerul Afacerilor Externe.

În intervenţia sa cu acest prilej, secretarul de stat român a trecut în revistă rolul şi obiectivele HCoC, subliniind importanţa universalizării, implementării depline a acestui aranjament şi dezvoltării cooperării acestui mecanism cu ONU.

Seminarul, organizat de către preşedinţia română a HCoC, a adus în dezbatere perspectivele cooperării multilaterale în cadrul acestui aranjament, stadiul realizării măsurilor şi angajamentelor de transparenţă în domeniu, precum şi provocările crizei globale a proliferării rachetelor balistice.

La eveniment participă reprezentanţi din 40 de state care au subscris la Cod. Vineri, 27 aprilie 2012, se va desfăşura o sesiune a seminarului dedicată dialogului cu reprezentanţii statelor din afara aranjamentului interesate de acest mecanism de cooperare.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii