Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:42 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat Doru Costea la masa rotunda organizata cu prilejul celei de a 60-a aniversari a stabilirii relatiilor diplomatice dintre Romania si Vietnam

ro

19 May, 2010 04:28 746 Marime text

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Doru Costea, a participat astăzi, 18 mai, la o masă rotundă prilejuită de cea de-a 60-a aniversare de la stabilirea relaţiilor diplomatice între România şi Vietnam şi de cea de-a 55-a aniversare de la deschiderea de oficii diplomatice la Hanoi şi Bucureşti. Evenimentul, care a avut loc la Casa Titulescu, a fost organizat de Ministerul Afacerilor Externe, Ambasada Republicii Socialiste Vietnam la Bucureşti, Asociaţia Română de Politică Externă şi Fundaţia Europeană Titulescu.

Secretarul de stat Doru Costea a susţinut o prezentare despre realizările din timpul celor şase decenii de relaţii diplomatice româno-vietnameze şi perspectivele dezvoltării legăturilor bilaterale.

La masa rotundă a fost prezent şi ambasadorul Vietnamului în ţara noastră, Nguyen Quang Chien. La momentul aniversar au participat numeroşi membri ai Grupului parlamentar de prietenie cu Vietnamul, ai cercurilor academice, culturale şi de presă, cercetători, reprezentanţi ai corpului diplomatic de la Bucureşti, precum şi ambasadori şi diplomaţi români care au fost implicaţi, de-a lungul timpului, în promovarea raporturilor bilaterale.

Vorbitorii au subliniat semnificaţia deosebită a stabilirii relaţiilor diplomatice, cursul continuu ascendent al acestora, atenţia constantă acordată dezvoltării lor în continuare şi dinamica imprimată ansamblului cooperării bilaterale de transformările social-politice şi economice din cele două ţări, în ultimii 20 de ani.

Evenimentul de la Casa Titulescu a inclus şi vernisarea unei expoziţii de fotografii, consacrată unor momente de referinţă în cronica relaţiilor diplomatice româno-vietnameze şi a unei expoziţii de carte vietnameză tradusă în limba română şi de carte românească despre Vietnam.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii