Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:07 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat Doru Costea la al doilea forum anual al Aliantei Civilizatiilor

ro

05 Apr, 2009 20:16 472 Marime text

5 aprilie 2009     

Participarea secretarului de stat Doru Costea la al doilea forum anual al Alianţei Civilizaţiilor

România participă la al doilea forum anual al Alianţei Civilizaţiilor (AC) de la Istanbul, în perioada 6-7 aprilie 2009, cu o delegaţie condusă de Doru Costea, secretar de stat pentru afaceri globale.

Forumul AC reuneşte o serie de lideri mondiali şi reprezentanţi guvernamentali, conducători ai organizaţiilor internaţionale şi reprezentanţi ai sectorului privat şi societăţii civile, grupurilor religioase şi de tineret, cu scopul dezvoltării de parteneriate pentru consolidarea încrederii şi reconcilierii între culturi.

Evenimentul de la Istanbul va fi orientat pe lansarea sau aprofundarea unor proiecte concrete, cum ar fi: proiectul „Café Salam”, destinat încurajării interdependenţelor între tineret, media şi organizaţiile municipale; o serie de proiecte destinate reconstituirii încrederii şi reconstruirii unor punţi de cooperare în regiunea euro-mediteraneană; programul „Alliance Fellowship”, de facilitare a dialogului între lideri tineri de la nivel global; extinderea bazei de date de pe internet a AC; precum şi lansarea a două noi baze de date, respectiv educaţia despre diverse religii şi credinţe şi iniţiative globale pentru mobilizarea tinerilor în promovarea înţelegerii interculturale.

Delegaţia României va prezenta strategiile naţionale, programele şi acţiunile desfăşurate în favoarea dialogului intercultural şi inter-religios, cu precădere în domeniile prioritare ale Alianţei Civilizaţiilor: educaţia, tineretul, media şi migraţia.

Informaţii suplimentare

Alianţa Civilizaţiilor este o iniţiativă co-autorată de Spania şi Turcia şi lansată în cadrul ONU în anul 2005, în scopul promovării înţelegerii şi respectului reciproc între diverse culturi şi civilizaţii, în special între societăţile occidentale şi musulmane. AC este susţinută de un Grup de Prieteni, compus din peste 70 de state membre, dintre care 22 din cadrul UE, şi organizaţii internaţionale. România a devenit membră a Grupului de Prieteni la începutul anului 2007.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii