Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat Carmen Burlacu la reuniunea ministerială a Uniunii pentru Mediterană

ro

28 Nov, 2015 11:52 1148 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri globale, Carmen Liliana Burlacu, a participat, la 26 noiembrie 2015, la reuniunea ministerială a Uniunii pentru Mediterana (UpM) de la Barcelona, la care au luat parte toate cele 43 de state membre.

Dintre acestea, 30 de ţări au fost prezente la nivel de ministru sau adjunct de ministru, având în vedere celebrarea a 20 de ani de la adoptarea Declaraţiei de la Barcelona şi dorinţa de a transmite un mesaj politic important de solidaritate şi continuitate.
Reuniunea, care a fost găzduită de ministrul de externe al Spaniei, José García-Margallo, şi a fost co-prezidată de Înaltul Reprezentant al UE pentru Afaceri Externe şi Politică de Securitate, Federica Mogherini şi de ministrul de externe al Iordaniei, Nasser Judeh, a prilejuit o trecere în revistă a proiectelor realizate în comun în aceşti 20 de ani şi a temelor de actualitate din prezent care impun consolidarea dialogului politic şi implicarea în continuare în proiecte concrete de cooperare şi dezvoltare. A fost subliniată, în toate intervenţiile, importanţa dialogului politic şi a cooperarii în cadrul UpM, în actualul context internaţional, marcat de acte teroriste şi agravarea crizelor cu care se confruntă multe din ţările participante. Reprezentantul României a reiterat susţinerea ţării noastre pentru aprofundarea cooperării în plan politic şi promovarea unor proiecte concrete care să ofere mai multă substanţă parteneriatului euro-mediteranean.        
 
Informaţii suplimentare: 
Uniunea pentru Mediterana (UpM) este o organizaţie interguvernamentală, continuatoare a procesului Barcelona, care reuneşte cele 28 de state membre ale UE şi alte 15 state din spaţiul euro-mediteranean. Este co-prezidată de Uniunea Europeană pe dimensiunea nordică şi de un stat din sudul Mediteranei pe cea sudică, în prezent Iordania. Secretariatul UpM este la Barcelona.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii