Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:26 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea secretarului de stat Bogdan Aurescu la reuniunile CAE şi CAG

ro

22 May, 2011 17:30 837 Marime text

Secretarul de stat pentru afaceri europene Bogdan Aurescu va participa, la 23 mai 2011, la reuniunile Consiliilor Afaceri Externe (CAE) şi Afaceri Generale (CAG), care se vor desfăşura la Bruxelles.

Dezbaterile din cadrul Consiliului Afaceri Externe vor viza, în principal, evaluarea situaţiei din vecinătatea sudică a Uniunii (cu accent pe evenimentele din Libia, Siria şi Yemen) şi evoluţiile recente din Orientul Mijlociu. Va fi analizată situaţia politică şi de securitate din regiunea Caucazului de Sud, vor fi evaluate perspectivele politicii UE în domeniul drepturilor omului şi vor fi discutate principalele elemente ale abordării cuprinzătoare a UE pentru Sudan. În atenţia miniştrilor se vor mai afla metodele de lucru şi procedurile specifice Serviciului European de Acţiune Externă (SEAE), precum şi situaţia din Bosnia şi Herţegovina.

Principalul subiect de pe agenda Consiliului Afaceri Generale este pregătirea Consiliului European de vară. Temele de discuţie de pe agenda liderilor europeni din 24 iunie sunt: migraţia, politicile economice (semestrul european, pachetul legislativ pentru consolidarea guvernanţei economice) şi procesul de aderare a Croaţiei la UE.

Consiliul Afaceri Generale va aproba raportul Preşedinţiei ungare referitor la cadrul european pentru strategiile naţionale de integrare a romilor şi Concluziile privind acţiunile Consiliului UE referitoare la implementarea Cartei Drepturilor Fundamentale.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii