Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
02:45 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului roman al afacerilor externe, Teodor Baconschi, la reuniunea “Snow Meetin

ro

13 Jan, 2010 21:47 766 Marime text

 Participarea ministrului român al afacerilor externe, Teodor Baconschi, la reuniunea “Snow Meeting” din Lituania

Ministrul român al afacerilor externe, Teodor Baconschi, va participa, în perioada 14-15 ianuarie 2010, la reuniunea “Snow Meeting”, care se desfăşoară în Lituania (Trakai), organizată de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Lituania.

“Snow Meeting” este o reuniune informală care va permite un schimb de opinii teme de actualitate ale agendei euro-atlantice, precum: principalele provocări pentru securitatea euro-atlantică în 2010, politicile NATO şi UE faţă de Rusia, extinderea NATO şi a UE, Balcanii de Vest, evoluţiile din R. Moldova, Ucraina, Georgia şi  Belarus.

Evenimente similare destinate statelor membre al Uniunii Europene şi NATO s-au desfăşurat în Lituania şi în anii 2008 şi 2009.

La manifestarea din 2010, vor participa miniştrii de externe din ţările nordice, central şi vest-europene, precum şi reprezentanţi ai think-tank-urilor şi formatorilor de opinie din Europa şi SUA. Au confirmat participarea miniştrii de externe ai Suediei, Slovaciei, Ungariei, Greciei, Irlandei şi R. Moldova. 

În marja participării la acest eveniment, ministrul român al afacerilor externe va avea o întrevedere bilaterală cu omologul lituanian. Cei doi miniştri vor aborda teme de interes comun ale relaţiei bilaterale, cu accent pe cooperarea economică, preşedinţia Lituaniei la Comunitatea Democraţiilor, Tratatul de la Lisabona, extinderea UE, Politica Europeană de Vecinătate, Securitatea energetică a UE şi extinderea NATO.  

Participarea ministrului român al afacerilor externe la acest eveniment reprezintă o ocazie pentru un schimb de idei deschis şi pragmatic pe teme de actualitate ale agendei euro-atlantice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii