Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:05 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, la Consiliul Consultativ Interinstituţional pentru românii din străinătate

ro

25 Mar, 2015 11:17 921 Marime text
Ministrul delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare, Angel Tîlvăr, a prezidat marți, 24 martie 2015, cea de-a opta reuniune a Consiliului Consultativ Interinstituţional pentru românii din străinătate, care s-a desfăşurat la sediul Ministerul Afacerilor Externe.

La această ediție au participat reprezentanţi ai Cancelariei Primului-Ministru, Ministerului Afacerilor Externe, Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Culturii, Ministerului Educaţiei şi Cercetării Ştiinţifice, Ministerului Muncii Familiei şi Protecţiei Sociale, Ministerului Fondurilor Europene, Ministerului Tineretului şi Sportului, Comisiei românilor de pretutindeni din cadrul Senatului României, Comisiei pentru comunităţile de români din afara graniţelor ţării din Camera Deputaților, Secretariatului de Stat pentru Culte, Institutului Cultural Român, Patriarhiei Române, Societăţii Române de Televiziune, Societăţii Române de Radiodifuziune precum şi ai Institutului Eudoxiu Hurmuzachi.

În deschidere, demnitarul român a salutat eforturile instituțiilor care tratează problematica românilor de peste hotare și a reafirmat interesul ca acestea să aibă o colaborare strânsă, orientată pe rezultate.
În cadrul întâlnirii s-au discutat concluziile raportului celei de-a şaptea reuniuni a Consiliului, care a avut loc în luna ianuarie 2015, iar instituțiile partenere au prezentat stadiul în care se află demersurile corelate acestor concluzii.

Pe agenda discuţiilor s-au aflat aspecte legate de lansarea platformei de informare şi dialog a CCI, în cadrul proiectului e-România, portalul democrației participative, intitulat Forumul Consiliului Consultativ Interinstituţional pentru Românii din Străinătate – eCCIRS. Aceasta în condițiile în care la reuniunile anterioare a fost subliniată necesitatea creșterii gradului de informare reciprocă și a dialogului privitor la proiectele derulate de fiecare instituție membră a Consiliului în beneficiul comunităților românești din străinătate.
De asemenea, a avut loc o dezbatere cu privire la completarea instrumentului integrat de coordonare a activităților desfășurate de către instituţiile partenere. Respectivul proiect pune bazele unui cadru de comunicare şi de acţiune coordonată a acestora.

În același context al coordonării eforturilor și activităților destinate comunităților românești, reprezentanţii instituţiilor participante au trecut în revistă proiectele desfăşurate în anul 2014, precum şi cele care se vor desfășura pe parcursul anului curent. Totodată, au fost prezentate acţiunile proprii ale Departamentului Politici pentru Relaţia cu Românii de Pretutindeni din cadrul MAE, precum și proiectele Institutului Eudoxiu Hurmuzachi pentru anul 2015.
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii