Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului Cristian Diaconescu la o reuniune de lucru desfăşurată în marja Consiliului Afaceri Externe

ro

23 Mar, 2012 17:59 801 Marime text

22 martie 2012

Comunicat de presă

Participarea ministrului Cristian Diaconescu la o reuniune de lucru desfăşurată în marja Consiliului Afaceri Externe

Ministrul afacerilor externe, Cristian Diaconescu, a participat joi, 22 martie 2012, la Bruxelles, la o reuniune de lucru comună a miniştrilor de externe UE cu omologii din statele candidate la aderare, desfăşurată în marja Consiliului Afaceri Externe (CAE).
Principalele subiecte abordate au fost situaţia de securitate din Afganistan şi Pakistan, precum şi evoluţiile recente din vecinătatea sudică a UE.
Ministrul român de externe a subliniat necesitatea unui angajament pe termen lung al UE în Afganistan, în strânsă coordonare cu NATO şi ceilalţi parteneri internaţionali.
Totodată, a evidenţiat faptul că procesul de stabilizare din Afganistan trebuie abordat într-o manieră comprehensivă, în parteneriat cu statele regiunii. În context, a menţionat rolul cheie deţinut de Pakistan.
În cadrul discuţiilor referitoare la vecinătatea sudică, ministrul Diaconescu a reiterat sprijinul României pentru procesele de transformare democratică din regiune, precum şi pentru implicarea continuă şi substanţială a UE în sprijinirea acestora. A arătat că un prim test va fi organizarea de alegeri libere, corecte şi transparente în statele regiunii. A apreciat, totodată, că, pentru a menţine perspectiva pozitivă a Primăverii Arabe, sunt necesare progrese în cadrul Procesului de Pace din Orientul Mijlociu, inclusiv o revenire neîntârziată a părţilor la masa negocierilor.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii