Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:13 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului Bogdan Aurescu la conferința internațională “Minorităţi etnice în Europa. Provocări şi perspective”

ro

07 Jul, 2015 21:21 1085 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu va participa miercuri, 8 iulie 2015, la Timişoara, în calitate de vorbitor principal, la conferința internațională “Minorităţi etnice în Europa. Provocări şi perspective”, co-organizată de Ministerul Afacerilor Externe, Fundaţia Konrad Adenauer, Forumul Democrat al Germanilor din România şi Fundaţia Culturii Germane în Europa de Est.

Conferința de la Timișoara completează seria de evenimente inițiată de Ministerul Afacerilor Externe pentru marcarea împlinirii, în acest an, a 20 de ani de la adoptarea de către Consiliul Europei şi ratificarea de către România a Convenţiei-Cadru pentru protecţia minorităţilor naţionale.
Evenimentul aduce în prim-plan dimensiunea interculturală a politicilor vizând protejarea şi promovarea drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale. Dialogul, ca modalitate de promovare a drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale, dar şi teme precum educaţia, promovarea limbii materne şi a identităţii culturale se vor regăsi în dezbaterile din cadrul conferinţei, alături de modele de bune practici în acest sens, inclusiv din România şi Germania.
Evenimentul reuneşte reprezentanţi ai minorităţilor naţionale din Europa Centrală şi de Est pentru a dezbate situaţia actuală a organizaţiilor de tineret şi a discuta despre planurile acestora de dezvoltare pe termen lung.
La eveniment participă, de asemenea, secretarul de stat pentru afaceri europene George Ciamba, co-preşedinte din partea română în cadrul Comisiei guvernamentale româno-germane pentru minoritatea germană din România.
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii