Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
14:21 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe ai statelor membre ale UE, în marja celei de-a 68-a sesiuni a Adunării generale a ONU

ro

25 Sep, 2013 10:28 517 Marime text
25 septembrie 2013

Comunicat de presă

Participarea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe ai statelor membre ale UE, în marja celei de-a 68-a sesiuni a Adunării generale a ONU

(New York, 24 septembrie 2013)

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a participat marţi, 24 septembrie 2013, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe ai statelor membre ale UE, desfăşurată la New York, în marja celei de-a 68-a sesiuni a Adunării Generale a ONU.

Înaltul Reprezentant pentru Afaceri Externe al UE, Catherine Ashton, şi miniştrii de externe au avut un schimb amplu de opinii asupra unor teme de actualitate de pe agenda internaţională, dezbătând tematica Parteneriatului Estic al UE, evoluţiile din Vecinătatea sudică a Uniunii - cu accent pe situaţia din Siria - şi dosarul nuclear iranian.

De asemenea, şefii diplomaţiilor europene au făcut o trecere în revistă a priorităţilor UE în cadrul actualei sesiuni a Adunării Generale a ONU. Printre acestea se numără asigurarea păcii şi securităţii la nivel internaţional, promovarea drepturilor omului, dezvoltarea durabilă şi procesul de adaptare a ONU la noile provocări, în contextul crizei economice şi financiare prelungite.

În intervenţia sa, ministrul Titus Corlăţean a subliniat necesitatea consolidării eforturilor internaţionale de identificare a unei soluţii politice la criza siriană. De asemenea, a salutat acordul recent încheiat de SUA şi Federaţia Rusă privind distrugerea rapidă şi în siguranţă a arsenalului chimic sirian. Oficialul român a opinat că acest acord trebuie dublat de o rezoluţie fermă a Consiliului de Securitate, care să determine îndeplinirea angajamentelor asumate de către Siria în domeniu.

Referindu-se la dosarul nuclear iranian, şeful diplomaţiei române a reliefat importanţa unei soluții cuprinzătoare, pe termen lung, bazată pe punerea în aplicare de către Iran a rezoluțiilor Consiliului de Securitate al ONU și ale Agenţiei Internaționale pentru Energie Atomică. De asemenea, a exprimat speranţa că noua conducere de la Teheran va confirma atitudinea mai  constructivă și angajantă manifestata de noul ministru de externe iranian în ce priveşte soluţionarea dosarului în formatul de negocieri consacrat, E3+3.

Oficiul Purtator de Cuvant si Comunicare




  



Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii