Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
19:18 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului afacerilor externe, Teodor Baconschi, la reuniunea „Snow Meeting”

ro

15 Jan, 2010 22:39 852 Marime text

Participarea ministrului afacerilor externe, Teodor Baconschi, la reuniunea „Snow Meeting”

Ministrul român al afacerilor externe, Teodor Baconschi, a participat, în perioada 14-15 ianuarie 2010, la reuniunea “Snow Meeting”, care a fost organizată la Trakai, de Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Lituania.

La eveniment au mai participat miniştrii de externe ai Suediei, Slovaciei, Ungariei, Greciei şi Republicii Moldova, precum şi reprezentanţi ai think-tank-urilor şi formatorilor de opinie din Europa şi SUA. 

Prim-ministrul Republicii Lituania, Andrius Kubilius, a organizat un dejun de lucru pe tema integrării europene a Republicii Moldova, avându-l ca invitat special pe Iurie Leancă, viceprim-ministru, ministrul afacerilor externe al acestei ţări.

În cadrul intervenţiei susţinute pe această temă, şeful diplomaţiei române a subliniat că România sprijină Republica Moldova în efortul său de a obţine ajutorul financiar necesar pentru combaterea efectelor crizei economice, în condiţii avantajoase, atât în cadrul UE, cât şi al instituţiilor financiare internaţionale.

Pe parcursul celor două zile de dezbateri au fost lansate idei şi propuneri remarcabile cu privire la principalele provocări pentru securitatea euro-atlantică în 2010; politicile NATO şi UE faţă de Rusia; extinderea NATO şi a UE; Balcanii de Vest; perspective pentru cooperarea în cadrul Parteneriatului Estic; evoluţiile din Republica Moldova, Ucraina, Georgia şi  Belarus.

Reuniunea a generat un schimb de idei dinamic între miniştri, politicieni, diplomaţi, experţi în domeniul relaţiilor internaţionale, precum şi reprezentanţi ai mediului academic şi ai societăţii civile, pe baza cărora vor putea fi fundamentate viitoarele strategii ale comunităţii euroatlantice pentru a face faţă provocărilor actuale şi viitoare ale mediului de securitate internaţional.  

Participarea ministrului român al afacerilor externe la acest eveniment a avut ca obiectiv  realizarea unui schimb de idei deschis şi pragmatic pe teme de actualitate ale agendei euro-atlantice cu omologi din statele membre ale UE, dar şi cu reprezentanţi marcanţi ai mediului politic şi academic din spaţiul euro-atlantic.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii