Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
23:24 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului afacerilor externe, Lazăr Comănescu, la reuniunea consulilor onorifici din România

ro

11 Nov, 2016 12:36 1543 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a participat astăzi, 11 noiembrie 2016, la reuniunea consulilor onorifici din România, organizată de Ministerul Afacerilor Externe în colaborare cu Asociația Uniunea Consulilor Onorifici din România.
 
Evenimentul s-a bucurat de prezența unor invitați de prestigiu, printre care s-au numărat Costin Borc, viceprim-ministru, ministrul economiei, comerțului și relațiilor cu mediul de afaceri și Mihai Daraban, președintele Camerei de Comerț și Industrie a României, care s-au adresat participanților în cadrul sesiunii economice a reuniunii. Întâlnirea a mai inclus o sesiune dedicată problematicii consulare.
În deschiderea reuniunii, ministrul Lazăr Comănescu a evidențiat rolul instituției consulilor onorifici ca punte de legătură diplomatică și de relaționare umană cu țările pe care le reprezintă în România și ca vector de dezvoltare și promovare a relațiilor economice bilaterale.
 
În același timp, a transmis membrilor corpului consulilor onorifici un mesaj de încredere în nivelul de performanță al economiei României și s-a pronunțat pentru intensificarea activității de favorizare a contactelor dintre reprezentanții mediilor de afaceri din România și ale țărilor pe care consulii onorifici le reprezintă.
 
Informaţii suplimentare:
Asociaţia Uniunii Consulilor Onorifici din România (AUCOR) a fost înfiinţată în iunie 2015 ca organizaţie non-guvernamentală (23 de membri fondatori) având scopul de a promova şi de a încuraja parteneriatele  de  specialitate şi proiectele sociale de interes comun pentru consulii onorifici din România. Președintele AUCOR este Andreas Huber, Consul Onorific al Austriei la Sibiu.
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii