Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:18 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea ministrului afacerilor externe, Andrei Marga, la reuniunea miniştrilor de externe din statele participante la SEECP

ro

14 Jun, 2012 15:55 757 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Andrei Marga va participa, la 14 iunie 2012, la Belgrad, la reuniunea miniştrilor afacerilor externe din statele participante la Procesul de Cooperare în Europa de Sud-Est (SEECP).

Evenimentul este organizat de Preşedinţia sârbă în exerciţiu a SEECP şi precede întâlnirea şefilor de stat sau de guvern ai SEECP (Summit-ul SEECP), programată la data de 15 iunie 2012.

Subiectele care vor fi abordate în cadrul consultărilor vizează: evaluarea situaţiei din Europa de Sud-Est, aprobarea raportului anual al Secretarului General al Consiliului Cooperării Regionale (RCC), numirea noului Secretar General al RCC şi pregătirea declaraţiei Summit-ului SEECP. Vor fi dezbătute, totodată, şi opţiunile în vederea întăririi SEECP prin creşterea profilului său la nivel regional şi european.

Participarea ministrului român de externe la aceste importante reuniuni regionale reprezintă o bună oportunitate pentru prezentarea viziunii României cu privire la viitorul cooperării regionale, care în Europa de Sud-Est are ca nucleu binomul SEECP-RCC. Astfel, va fi reconfirmat angajamentul României în vederea impulsionării structurilor de cooperare regionalăca elemente capabile să contribuie la dezvoltarea durabilă a regiunii, precum şi la pregătirea statelor participante pentru aderarea la instituţiile europene şi euro-atlantice.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii