Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
11:06 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Participarea la reuniunea grupului de reflectie privind reforma Consiliului Drepturilor Omului ONU

ro

26 Jan, 2010 17:07 585 Marime text

26 ianuarie 2010
 
Participarea secretarului de stat pentru afaceri globale la a doua reuniune a grupului de reflecţie privind reforma Consiliului Drepturilor Omului al ONU

Secretarul de stat pentru afaceri globale, Doru Costea a participat, în perioada 25-26 ianuarie la Paris la a doua reuniune a grupului de reflecţie privind întărirea Consiliului Drepturilor Omului al Organizaţiei Naţiunilor Unite.

Reuniunea, organizată de Ministerele Afacerilor Externe ale Franţei şi Mexicului, este a doua întâlnire consacrată acestei teme. La reuniune au participat reprezentanţii a 20 de state, ai ONG-urilor internaţionale şi ai Biroului Înaltului Comisar pentru Drepturile Omului.

A fost trecută în revistă activitatea Consiliului pentru Drepturile Omului şi au fost evocate o serie de posibilităţi de acţiune pentru a întări activitatea Consiliului pentru viitor. Poziţia României în acest context promovează necesitatea concentrării dezbaterilor şi deciziilor Consiliului pe aspecte concrete şi operaţionale destinate ameliorării situaţiei drepturilor omului.

Informaţii suplimentare:

Consiliul pentru Drepturile Omului a fost înfiinţat prin rezoluţia 60 251din 2006 a Adunării Generale a ONU, având ca principal obiectiv promovarea respectului universal pentru drepturile omului şi examinarea situaţiilor de  încălcare a drepturilor omului. Rezoluţia de înfiinţare a CDO prevede  revederea funcţionării Consiliului după 5 ani de la adoptarea ei.

România a deţinut calitatea de membru al Consiliului în perioada 2005-2007,  iar Reprezentantul Permanent al României a deţinut calitatea de Preşedinte al Consiliului în perioada 2006 - 2007.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii