Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
09:35 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nava St. James Park, sechestrata de piratii somalezi, a fost eliberata

ro

14 May, 2010 18:20 951 Marime text

Nava St. James Park, sechestrată de piraţii somalezi, a fost eliberată

Ministerul Afacerilor Externe anunţă eliberarea de către piraţii somalezi, în cursul zilei de astăzi,  a navei britanice  „St. James Park” , care are doi cetăţeni români ca membri ai echipajului. 

Întregul echipaj, inclusiv cei doi cetăţeni români, se află în siguranţă, în stare bună, urmând ca în cel mai scurt timp să se întoarcă acasă.

Familiile celor răpiţi au fost anunţate despre eliberare de către firma proprietară a  navei, precum şi de Ministerul Afacerilor Externe.

Eliberarea navei „St. James Park”, sechestrată pe data de 28 decembrie 2009, a fost posibilă în urma negocierilor purtate de către firma proprietară a navei şi a eforturilor autorităţilor abilitate. 

Ministerul Afacerilor Externe a demarat procedurile specifice în situaţiile de sechestrare, imediat după ce a fost informat despre răpire de către compania navală britanică proprietară a navei.

Conform procedurilor în vigoare, negocierile au fost purtate direct între proprietarii navei şi răpitori. Atât autorităţile, cât şi firma proprietară a navei au păstrat discreţie asupra negocierilor, orice mediatizare punând în pericol rezultatul acestora, inclusiv viaţa celor răpiţi.

Ambasada României la Londra a monitorizat cazul. Autorităţile române au păstrat legătura cu familiile cetăţenilor români şi cu firma proprietară a navei.

De asemenea, Ambasada României la Londra a avut o comunicare permanentă cu  celula de criză formată în cadrul companiei proprietară a navei, care s-a ocupat de negocieri, precum şi cu autorităţile britanice. 

Ministerul Afacerilor Externe ţine să mulţumească în mod special familiilor celor doi cetăţeni români, care au manifestat răbdare şi încredere în demersurile negociatorilor, fără a ceda presiunilor exercitate de răpitori, inclusiv prin intermediul mesajelor publice contradictorii.

Mulţumiri sunt adresate şi mass-media pentru reţinerea de care a dat dovadă în tratarea acestui caz, anulând de facto eforturile de publicitate ale răpitorilor.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii