Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
01:27 17 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Nava M/V RIM, sechestrata de piratii somalezi la inceputul lunii februarie 2010, a fost eliberata

ro

02 Jun, 2010 22:10 1056 Marime text

Nava M/V RIM, sechestrată de piraţii somalezi la începutul lunii februarie 2010, a fost eliberată

Ministerul Afacerilor Externe a primit confirmarea oficială că nava „M/V RIM”, la bordul căreia se află şi un cetăţean român, a fost eliberată de sub controlul piraţilor somalezi.

La bordul navei „M/V RIM” a avut loc o altercaţie între răpitori, soldată cu rănirea uşoară a doi membri ai echipajului, inclusiv a marinarului român. În prezent situaţia în zonă este sub control.

Starea de sănătate a cetăţeanului român este stabilă şi se fac demersuri pentru a acorda asistenţa medicală necesară persoanelor rănite.

Ministerul Afacerilor Externe prin intermediul Direcţiei Generale Afaceri Consulare a monitorizat zilnic cazul şi a menţinut un contact permanent cu firma proprietară a navei. Totodată, MAE a informat de fiecare dată familia cetăţeanului român în legătura cu evoluţia situaţiei.

De-a lungul timpului, MAE a întreprins toate demersurile diplomatice posibile având ca obiectiv soluţionarea situaţiei cetăţeanului român. Menţinerea integrităţii fizice şi siguranţei cetăţeanului român sechestrat şi găsirea mijloacelor necesare rezolvării în bune condiţii a situaţiei de criză au fost şi continuă să fie principalele preocupări ale MAE.

MAE a păstrat o discreţie totală asupra cazului, ţinând cont de faptul că orice publicitate în astfel de cazuri poate fi nocivă negocierilor purtate, existând riscul să afecteze siguranţa cetăţeanului român răpit.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii