Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:15 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul delegat Angel Tîlvăr salută semnarea acordului pentru înființarea unui lectorat de limba română la Universitatea Dimokritos din Grecia

ro

16 Jul, 2015 12:52 939 Marime text
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr salută semnarea Protocolului pentru înființarea unui lectorat de limba română la Facultatea de Limbă, Filologie și Civilizație a țărilor de la Marea Neagră din cadrul Universității Dimokritos din Grecia.
 
Demnitarul român a declarat că în cadrul vizitei efectuate în Republica Elenă, în perioada 13-17 mai 2015, a constatat importanța finalizării acestui demers atât pentru tinerii greci care vor să aprofundeze cunoștințele de limba română, dar mai ales pentru tinerii români din Grecia care trebuie încurajați să utilizeze limba română.

"Limba reprezintă factorul care ne leagă identitar și ne oferă conștiința destinului nostru istoric. Ea este cea care unește dincolo de granițe și ne spune cine suntem. Acordul este deosebit de important deoarece ne ajută să oferim instrumente educaționale de înalt nivel, astfel încât să putem susține eforturile pe care le depunem în direcția apropierii tinerilor români, dar și de alte naționalități, de limba și civilizația românească" a mai declarat oficialul român.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii