Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:34 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Ministrul Afacerilor Externe salută votul Parlamentului European în favoarea liberalizării vizelor pentru cetăţenii Republicii Moldova

ro

27 Feb, 2014 19:30 577 Marime text
În contextul acordării votului favorabil astăzi, 27 februarie 2014, în Parlamentul European pentru liberalizarea vizelor de scurtă durată pentru cetăţenii Republicii Moldova, ministrul  afacerilor externe Titus Corlăţean  a declarat:

“ Doresc să salut, în numele Ministerului Afacerilor Externe şi în numele meu personal, acest vot pozitiv al Parlamentului European. România a pledat în mod constant la nivel european în favoarea avansării procesului de apropiere a Republicii Moldova de Uniunea Europeană, iar decizii precum cea de astăzi reflectă pe deplin această prioritate majoră a politicii externe a României.

In acelaşi timp, votul de astăzi transmite un puternic mesaj politic de sprijin al Uniunii Europene faţă de cetăţenii Republicii Moldova. Această etapă este un pas esenţial în procesul decizional privind ridicarea vizelor pentru cetăţenii moldoveni. Vreau să le mulţumesc şi  europarlamentarilor români, care  au avut o contribuţie importantă în cadrul acestui demers.

Liberalizarea vizelor este urmarea firească şi meritată a patru ani de eforturi serioase şi curajoase ale autorităţilor de la Chişinău. Pentru că a îndeplinit un set complex de criterii şi a parcurs un întreg proces de reformă,  fără precedent în Vecinătatea Estică, Republica Moldova se va bucura în curând de libertatea de circulaţie în spaţiul UE .

Am încredere că etapele procedurale rămase vor fi parcurse în cât mai scurt timp, astfel încât cetăţenii de peste Prut să primească vestea mult aşteptată în lunile imediat următoare.”
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii