Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
07:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE Mesaj cu ocazia zilei de 27 martie 2015

ro

27 Mar, 2015 15:24 1081 Marime text
Aniversăm, astăzi, 97 de ani de la adoptarea Declaraţiei de Unire a Basarabiei cu Regatul României. În acele momente de cumpănă, în care se scria istoria întregului continent, a fost făcută alegerea clară pentru afirmarea valorilor comune locuitorilor de pe cele două maluri ale Prutului, pentru împlinirea idealurilor de libertate și demnitate, pentru desăvârșirea proiectului național.

În prezent, cetățenii Republicii Moldova au făcut alegerea clară pentru revenirea și integrarea deplină în familia democratică europeană. Acest proiect politic – cel mai ambițios și mai curajos de la proclamarea independenței statului vecin – se construiește zi de zi, sub ochii noștri, pe baza efortului și voinței populare, pe baza alegerii libere a cetățenilor Republicii Moldova. Acest proiect politic este astăzi esența Parteneriatului Strategic dintre România și Republica Moldova.
Suntem alături de Republica Moldova, de toți cetățenii ei, în efortul de construire a viitorului european comun. Suntem încredințați că stă în puterea noastră, de o parte și de alta a Prutului, să ducem la împlinire destinul european al Republicii Moldova.
 
Bogdan Aurescu
ministrul afacerilor externe al României
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii