Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:48 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

MAE continuă repatrierea cetăţenilor români din Siria

ro

23 Mar, 2012 18:14 867 Marime text

Comunicat de presă

MAE continuă repatrierea cetăţenilor români din Siria

Ministerul Afacerilor Externe, prin intermediul Ambasadei României la Damasc, continuă acţiunea de repatriere la cerere a cetăţenilor români din Siria. Astfel, până în prezent, MAE a sprijinit repatrierea a 62 de români. La nivelul ministerului au fost înregistraţi 257 cetăţeni români (şi familiile lor), dintre care 20 la Departamentul Consular şi 237 la Ambasada României la Damasc.

Ambasada României la Damasc se află în legătură permanentă cu membrii comunităţii româneşti din Siria, mai ales cu cei din localităţile aflate în zonele de conflict şi asigură asistenţă consulară, în funcţie de specificul problemelor semnalate. Cetăţenii români sunt  sfătuiţi să continue să se înregistreze în Registrul Unic al Ambasadei.

Ministerul Afacerilor Externe reiterează apelul de a evita călătoriile în R.A. Siriană. De asemenea, cetăţenilor români aflaţi în R.A.Siriană li se recomandă să părăsească cât mai curând posibil teritoriul sirian prin mijloacele comerciale de transport încă operaţionale.

Cei afectaţi de actuala situaţie din Siria pot suna 24/24 la nr. de telefon: +40.21.319.21.37 – din cadrul Departamentului Consular din MAE, linie telefonică special dedicată solicitărilor de sprijin şi informaţii consulare specializate. De asemenea, Departamentul Consular răspunde solicitărilor la adresa de e-mail: drco@mae.ro.

Datele de contact ale Ambasadei României în Republica Arabă Siriană la care cei interesaţi pot obţine informaţii şi asistenţă consulară sunt:
Adresa: 8, Rue Ibrahim Hanano, P.O. Box 4454, Damascus

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii