Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:23 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Lansarea serviciului de alertă SMS al MAE pentru cetăţenii români care călătoresc în străinătate

ro

30 Oct, 2012 00:11 1216 Marime text

Ministrul afacerilor externe,Titus Corlăţean, a lansat astăzi, 29 octombrie 2012, în prezenţa primului-ministru Victor Ponta, Sistemul de alertă SMS al MAE de atenţionare pentru cetăţenii români care călătoresc în străinătate, în state cu diferite grade de risc, generate de situaţia socio-politică internă sau de fenomene naturale.

Ministerul Afacerilor Externe a dezvoltat în parteneriat cu companiile de telefonie mobilă COSMOTE, Orange, RCS & RDS şi Vodafone un nou sistem care va da posibilitatea cetăţenilor români care călătoresc în străinătate, în zonele menţionate, să primească prin sms informaţii referitoare la datele de contact ale misiunilor diplomatice şi consulare ale României din statul unde se află. "Lansăm astăzi un program la care Ministerul Afacerilor Externe ţine foarte mult, cu sprijinul operatorilor de telefonie mobilă, parteneri valoroşi în acest proiect, cărora doresc să le mulţumesc. Prin acest proiect venim în sprijinul cetăţenilor români care călătoresc în străinătate în zonele cu un anumit grad de risc; aceştia vor primi un semnal de avertizare prin sms, dar şi coordonatele ambasadelor, consulatelor şi secţiilor consulare ale României în cazul în care au nevoie de asistenţă consulară", a declarat ministrul Titus Corlăţean.

Astfel, imediat după accesul abonatului în reţeaua locală de telefonie mobilă din statul străin în care se află, acesta va primi un sms cu textul conform următorului model: „Siria | Alerta de călătorie: Ambasada Romaniei Damasc, 8, Rue Ibrahim Hanano, tel. +9631133489521; +9631133489520, damasc@mae.ro; www.mae.ro.

La rândul său, premierul Victor Ponta a apreciat lansarea acestui serviciu şi beneficiile pe care le vor avea cetăţenii români în urma acestui parteneriat public-privat.

La eveniment au mai participat şi ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, Dan Nica, preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Răsvan Popescu, preşedintele Autoritatăţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii, Cătălin Marinescu.

Implementarea prezentului proiect are în vedere respectarea prevederilor Legii nr. 677 din 21 noiembrie 2001 pentru protecţia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal şi libera circulaţie a acestor date. MAE nu va deţine şi nu va avea acces la nicio bază de date care stochează informaţiile cu caracter personal ale abonaţilor. Operatorii de telefonie mobilă (care transmit mesajul tip SMS) nu vor comunica datele abonatului misiunilor diplomatice sau oficiilor consulare din statele vizate.

Sistemul lansat astăzi este parte integrantă din sistemul de servicii consulare pe care Ministerul Afacerilor Externe le pune la dispoziţie cetăţenilor români care călătoresc în străinătate, fie în scop turistic, fie în interes de serviciu. Serviciile de asistenţă consulară se adaptează astfel la fluxul în creştere de călători, dar şi la tehnologia existentă, în vederea facilitării comunicării cu cetăţenii

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii