Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:37 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Intrevederile ministrului roman de externe, Cristian Diaconescu, cu ministrul ceh de externe

ro

17 Apr, 2009 14:44 464 Marime text

17 aprilie 2009     

Întrevederile ministrului român de externe, Cristian Diaconescu, cu ministrul ceh de externe şi cu vicepremierul pentru afaceri europene al Republicii Cehe

În cadrul întrevederilor avute pe 16 aprilie la Praga, ministrul afacerilor externe, Cristian Diaconescu, a discutat cu ministrul ceh de externe Karel Schwarzenberg şi cu vicepremierul pentru afaceri europene al Republicii Cehe, Alexandr Vondra, despre evoluţiile din Republica Moldova în perspectiva vizitei la Chişinău a premierului ceh Mirek Topolanek, preşedinte-în-exerciţiu al Consiliului European.

În cursul întrevederilor a fost subliniată importanţa respectării drepturilor omului şi a libertăţilor cetăţeneşti în Republica Moldova. Totodată a fost subliniată importanţa normalizării raporturilor dintre Guvernul şi opoziţia de la Chişinău.

Discuţiile de la Praga urmează întâlnirilor pe care ministrul de externe Cristian Diaconescu le-a avut la Bruxelles cu reprezentanţii familiilor politice din Parlamentul European, precum şi analizei realizate de AFET privind situaţia de securitate de la graniţa de est a Uniunii Europene, în urma evenimentelor din Republica Moldova.

Preşedinţia UE a arătat că înţelege şi împărtăşeşte preocuparea părţii române faţă de situaţia post electorală din Republica Moldova. S-a subliniat importanţa instaurării unui climat de normalitate în viaţa politică din Republica Moldova, inclusiv din perspectiva UE de a avea o situaţie stabilă la frontiera estică.

Pentru preşedinţia cehă a UE, Parteneriatul Estic reprezintă un bun cadru de aducere a Republicii Moldova la masa dialogului cu statele membre UE, inclusiv din perspectiva respectării drepturilor omului şi a valorilor europene în ansamblu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii