Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
17:21 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederile ministrului Bogdan Aurescu cu lideri ai unor formațiuni politice parlamentare din Republica Moldova

ro

18 Jun, 2015 19:02 782 Marime text
Ministrul afacerilor externe Bogdan Aurescu a avut, în perioada 17-18 iunie 2015, cu ocazia vizitei efectuate în Republica Moldova, întrevederi separate cu lideri ai unor formațiuni politice parlamentare din Republica Moldova – Partidul Liberal-Democrat, Partidul Democrat, Partidul Liberal.

Au fost discutate evoluțiile politice în curs din Republica Moldova, cu accent pe eforturile pentru formarea unui nou Guvern, și au fost analizate rezultatele primului tur al alegerilor locale desfășurate la 14 iunie 2015.
Ministrul Bogdan Aurescu a exprimat așteptarea privind formarea neîntârziată a viitorului Executiv, care să se sprijine pe o majoritate parlamentară solidă, stabilă, transparentă și să poată acționa energic pentru consolidarea parcursului european al Republicii Moldova și pentru abordarea dosarelor de primă preocupare pentru cetățenii statului vecin, în actualul context regional și socio-economic intern.
Bogdan Aurescu a subliniat că stabilitatea, consecvența şi predictibilitatea sunt condiţii de bază pentru punerea în practică a proiectelor de cooperare bilaterală şi, pe un plan mai larg, pentru parcurgerea cu succes a traseului european al Republicii Moldova.

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii