Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:19 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederi ale ministrului afacerilor externe, Lazăr Comănescu

ro

12 Oct, 2016 11:39 1100 Marime text
În continuarea vizitei oficiale pe care o întreprinde în Republica Indonezia, ministrul afacerilor externe, Lazăr Comănescu, a avut întrevederi cu ministrul indonezian al transporturilor, Budi Karya Sumadi, şi cu ministrul indonezian al comerţului, Enggartiasto Lukita. Cu prilejul întâlnirilor, demnitarii au subliniat interesul comun major pentru creşterea schimburilor economice și comerciale bilaterale, trecând în revistă, totodată, priorităţile economice ale celor două state. 
 
Ministrul român al afacerilor externe şi ministrul indonezian al comerţului au salutat semnarea Memorandumului de înțelegere dintre camerele de comerț ale celor două țări, instrument important de stimulare a cooperării economice bilaterale. De asemenea, au convenit să asigure un contact mai strâns și o mai bună informare a comunităților de afaceri din România și Indonezia, inclusiv prin modernizarea mecanismelor de cooperare și încurajarea companiilor românești și indoneziene să participe la evenimente economice de promovare.  
 
În cadrul întrevederii cu ministrul indonezian al transporturilor, șeful diplomației române s-a referit la potențialul semnificativ de extindere a cooperării bilaterale în sectorul maritim, construcțiilor de nave și infrastructurii portuare. În același timp, demnitarul român a reliefat capacitatea României de a deveni o poartă maritimă de acces spre Europa pentru Indonezia. În context, a punctat principalele caracteristici și avantaje competitive ale Portului Constanța, Canalului Dunăre - Marea Neagră, precum și ale sectorului de construcţii navale şi fluviale din ţara noastră. La rândul său, ministrul Budi Karya Sumadi a exprimat deschidere pentru evaluarea cuprinzătoare și valorificarea oportunităților concrete de colaborare.
 
 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii