Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:40 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederi ale ministrului afacerilor externe în cadrul vizitei oficiale la Berlin

ro

17 Apr, 2012 23:20 910 Marime text

În continuarea vizitei oficiale în Germania, ministrul afacerilor externe Cristian Diaconescu a avut întrevederi la Cancelaria Federală cu Nikolaus Meyer-Landrut, consilier pentru afaceri europene al cancelarului Angela Merkel, cu Michael Flugger, adjunct al consilierului pentru politică externăal cancelarului german, şi a susţinut la Casa Europeană din Berlin conferinţa „Germania şi România - 20 de ani de parteneriat în Europa".

În cadrul convorbirilor de la Cancelaria Federală au fost abordate teme de actualitate de pe agenda europeană şi internaţională, discuţiile reflectând dinamismul dialogului româno-german pe teme europene, caracterizat de o atmosferă foarte deschisă şi pragmatică. Părţile au decis să continue coordonarea şi promovare a poziţiilor comune la nivelul UE.

A avut loc un schimb de opinii privind perspectiva europeană a Republicii Moldova, o prioritate strategică a politicii externe a României, dar şi evoluţiile din regiunea Balcanilor de Vest şi a Vecinătăţii Estice. Au trecut în revistă şi principalele teme aflate pe agenda internaţională, cu accent pe evoluţiile din Nordul Africii şi pe rolul pe care UE îl joacă în democratizarea şi stabilizarea acestei regiuni.

Conferinţa „Germania şi România - 20 de ani de parteneriat în Europa", susţinută de ministrul Cristian Diaconescu la Casa Europeană din Berlin, a fost dedicată aniversării a 20 de ani de la semnarea, la 21 aprilie 1992, a Tratatului dintre România şi R.F. Germania privind cooperarea prietenească şi parteneriatul în Europa. La dezbatere au participat analistul politic Anneli Ute Gabanyi şi prof. Eckart Stratenschulte, preşedintele Academiei Europene din Berlin. Au fost prezentate perspectivele cooperării româno-germane şi viziunea asupra viitorului Europei, o Uniune mai integrată, capabilă de reforme menite să aducă creştere economică şi prosperitate cetăţenilor săi.

Ministrul Cristian Diaconescu s-a întâlnit şi cu preşedintele Grupului parlamentar de prietenie Germania-România şi al Forumului Româno-German, Susanne Kastner. Cu acest prilej, au fost abordate teme aflate pe agenda bilaterală, situaţia minorităţii germane din România, precum şi relaţiile politice şi economice dintre cele două state. În cadrul discuţiilor, au apreciat nivelul excelent al relaţiilor dintre cele două state şi au reiterat disponibilitatea de a extinde cooperarea bilaterală, inclusiv prin iniţierea în comun de noi proiecte inclusiv la nivel european.

 

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii