Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
10:36 25 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri globale Doru Costea cu doamna Huo Yuzhen, ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare în Romania

ro

13 Dec, 2011 16:37 698 Marime text

Secretarul de stat pentru afaceri globale Doru Costea a primit-o astăzi, 12 decembrie, pe doamna Huo Yuzhen, ambasadorul Republicii Populare Chineze la Bucureşti, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare în România.

Cu această ocazie au fost reafirmate, încă o dată, tradiţia îndelungată a relaţiilor de prietenie şi cooperare între România şi China, precum şi dorinţa ambelor popoare de a aşeza aceste relaţii pe coordonatele secolului XXI şi în perspectiva dezvoltării dialogului şi cooperării dintre Uniunea Europeană şi China.

Partea română a subliniat interesul pentru promovarea dialogului politic la toate nivelurile şi a cooperării economice dintre ţările noastre, prin materializarea unora din proiectele discutate în cursul acestui an, la Beijing, în luna august, de delegaţia condusă de către Prim-ministrul român, Emil Boc, şi respectiv în luna octombrie la cea de a XXI-a sesiune a Comisiei mixte de cooperare româno-chineze.

În plus, a fost evidenţiată dorinţa României de a contribui semnificativ la dialogul şi cooperarea pe diverse planuri dintre UE şi China, inclusiv prin organizarea unor consultări pe aspectele concrete ce vor fi evidenţiate la următorul summit UE-China.

Oaspetele chinez a subliniat la rândul său relaţia specială de prietenie, care în decursul atâtor decenii şi-a demonstrat trăinicia şi a evoluat permanent, adaptându-se realităţilor în continuă schimbare din ambele ţări. A reconfirmat interesul părţii chineze pentru aprofundarea relaţiei speciale pe care China o are cu România, atât în plan bilateral, cât şi în cadrul dialogului său cu UE. Apreciind sprijinul constant oferit de România pe diverse subiecte aflate în dezbatere la Bruxelles, ambasadorul chinez şi-a manifestat interesul pentru intensificarea dialogului, menit a consolida parteneriatul activ de prietenie şi cooperare existent între cele două ţări.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii