Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
22:54 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, cu vice-ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Iulian Groza 4 Martie 2015

ro

04 Mar, 2015 16:00 1125 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene, George Ciamba, a avut la 4 martie 2015, o întrevedere cu vice-ministrul afacerilor externe şi integrării europene al Republicii Moldova, Iulian Groza.  În cadrul întrevederii, au fost abordate, cu precădere, aspecte privitoare la relaţiile UE cu Republica Moldova, în contextul mai larg al evoluţiilor din regiune.

Secretarul de stat român a subliniat necesitatea utilizării de către Republica Moldova a actualului moment, marcat de intrarea în funcţiune a unui nou Executiv, ca pe o fereastră de oportunitate pentru reafirmarea voinţei de continuare a parcursului european al ţării. A evidenţiat în context importanţa  Summit-ului Parteneriatului Estic, care va avea loc la Riga, în luna mai 2015.

A reiterat angajamentul ferm al României de a continua să susţină eforturile Chişinăului în consolidarea parcursului său european şi a subliniat faptul că după succesele importante din 2014 în acest proces, aşteptările partenerilor europeni de consolidare a reformelor şi de aplicare a Acordului de Asociere (AA/DCFTA) sunt ridicate. A arătat că este nevoie de un ritm susţinut al reformelor şi de obţinerea de rezultate concrete în procesul de modernizare şi apropiere de Uniunea Europeană.

Secretarul de stat George Ciamba a reconfirmat vice-ministrului moldovean faptul că Republica Moldova rămâne o prioritate majoră pe agenda României, inclusiv prin prisma pregătirilor pentru Summit-ul Parteneriatului Estic de la Riga. A reasigurat de continuarea abordării României în această privinţă, respectiv menţinerea obiectivelor ambiţioase ale Parteneriatului Estic în raport cu partenerii estici cei mai avansaţi în relaţia cu UE, aşa cum este Republica Moldova.

Vice-ministrul Iulian Groza a arătat în context că Republica Moldova menţine ca prioritate majoră proiectul de integrare europeană şi va acţiona pentru obţinerea de rezultate vizibile, în linia pe care a urmat-o şi care a condus la evoluţiile pozitive din cursul anului trecut în relaţia sa cu UE. 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii