Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
13:03 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri europene George Ciamba cu Ihsan Ugur Delikanli preşedintele Băncii de Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre 25 februarie 2015

ro

25 Feb, 2015 16:51 948 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene George Ciamba a avut, miercuri,  25 februarie 2015, o întrevedere cu domnul Ihsan Ugur Delikanli, noul preşedinte al Băncii de Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre. În cadrul întâlnirii a avut loc un schimb de opinii cu privire la modalitățile de îmbunătățire a comunicării și cooperării instituționale, inclusiv în ceea ce privește interacțiunea BCDMN-OCEMN în perspectiva preluării de către România a Preşedinţiei-în-Exerciţiu a OCEMN.

Secretarul de stat George Ciamba a exprimat sprijinul pentru activitatea Băncii şi pentru creşterea interacţiunii între OCEMN şi BCDMN. De asemenea, demnitarul român a manifestat interesul pentru o prezență mai mare a Băncii în procesul de implementare a proiectelor realizate sub egida OCEMN, în conformitate cu îndeplinirea criteriilor de finanţare ale Băncii. Totodată, au fost examinate aspecte privind posibile modificări privind ratingul Băncii de către agenţiile internaționale de specialitate, în contextul evoluţiilor regionale.

Vizita în România a preşedintelui BCDMN este prima de la preluarea mandatului în iulie 2014, şi a avut drept obiectiv promovarea noii Strategii pe Termen Mediu a Băncii și identificarea priorităților economice ale României pentru următorii trei ani, în vederea elaborării Strategiei de țară pentru perioada 2015-2018, precum și stabilirea unor modalități concrete de cooperare.
 
Informaţii suplimentare:
Banca de Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BCDMN) este o instituţie financiară internaţională înfiinţată de 11 state membre ale Cooperării Economice la Marea Neagră (CEMN, astăzi OCEMN), respectiv Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bulgaria, Georgia, Republica Elenă, Republica Moldova, România, Federaţia Rusă, Turcia şi Ucraina, ca un instrument financiar pentru realizarea obiectivului de transformare a regiunii Mării Negre într-o zonă de pace, stabilitate si prosperitate.

Sediul Băncii este la Salonic, în Republica Elenă. Capitalul Băncii este de 3,45 miliarde euro şi are ratingul pe termen lung “A-” acordat de Standard and Poor’s şi “A2” acordat de Moody’s.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii