Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:20 16 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat pentru afaceri europene George Ciamba cu Daniel Korski, consilier al premierului britanic David Cameron

ro

24 Aug, 2015 21:09 1173 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene George Ciamba a avut astăzi, 24 august 2015, la Bucureşti, o întrevedere cu Daniel Korski, consilier special al premierului David Cameron și director al Unităţii Politice din cadrul Cabinetului prim-ministrului britanic.

Discuţiile s-au axat asupra actualelor priorităţi de pe agenda Uniunii Europene, cu accent pe provocările generate de amploarea fenomenului migraţiei, combaterea terorismului, situația din vecinătatea UE, fiind, totodată, trecute în revistă evoluțiile economice la nivelul UE.
Daniel Korski, consilierul premierului britanic, a expus principalele elemente ale viziunii Marii Britanii asupra procesului de reformă a UE, punctând elementele prioritare de interes ale guvernului britanic în cadrul negocierilor privind viitorul relațiilor Marii Britanii cu Uniunea Europeană.
În cadrul discuţiilor, secretarul de stat George Ciamba a subliniat importanţa prezervării valorilor şi principiilor fundamentale ale Uniunii, prevăzute în Tratatele UE. A exprimat, totodată, ataşamentul României faţă de respectarea şi aplicarea nediscriminatorie a drepturilor şi libertăţilor fundamentate ale UE, în special a liberei circulaţii a cetăţenilor europeni în interiorul UE. În context, a subliniat că acest drept contribuie la consolidarea pieţei interne a Uniunii. 
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii