Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:44 19 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat Luminiţa Odobescu cu delegaţia Comisiei pentru politică externă din Parlamentul Republicii Irak

ro

11 Apr, 2012 21:50 810 Marime text

Secretarul de stat Luminiţa Odobescu a primit astăzi, 11 aprilie 2012, delegaţia Comisiei pentru politică externă din Parlamentul Republicii Irak, condusă de Humam Baqer Abdul Majeed Hammoodi.

Temele discutate au vizat relaţiile României cu Republica Irak, precum şi evoluţiile recente din Orientul Mijlociu, cu accent pe importanţa asigurării stabilităţii şi securităţii în această parte a lumii.

Secretarul de stat a subliniat sprijinul României pentru reconstrucţia Irakului şi consolidarea instituţiilor statului irakian, precum şi interesul pentru aprofundarea şi perspectivele de dezvoltare a cooperării bilaterale, având în vedere istoricul relaţiilor româno-irakiene, atât la nivel politic, cât şi din punct de vedere economic. A fost evocată cooperarea în formarea specialiştilor irakieni în sistemul românesc de învăţământ, participarea forţelor armate române la stabilizarea Irakului şi potenţialul pe care îl reprezintă relansarea relaţiilor economice bilaterale, în diverse sectoare.

De asemenea, oficialul român a arătat că, la nivelul Uniunii Europene, România susţine în mod constant dezvoltarea cooperării cu Republica Irak, pe toate palierele.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii