Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
05:25 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat George Ciamba cu Dimitris Mardas, secretarul de stat pentru relații economice internaționale din MAE elen

ro

10 Dec, 2015 18:28 1173 Marime text
Secretarul de stat pentru afaceri europene George Ciamba a avut astăzi, 10 decembrie 2015, o întrevedere cu Dimitris Mardas, ministru adjunct pentru relații economice internaționale din Ministerul Afacerilor Externe elen.

Întâlnirea a avut loc în contextul participării demnitarului grec la Reuniunea Ministerială a Organizaţiei Cooperării Economice a Mării Negre (OCEMN), organizată la Bucureşti, în perioada 10-11 decembrie 2015, în contextul exercitării de către România a Preşedinţiei acestei organizaţii regionale.
Cei doi oficiali au abordat aspecte ale agendei bilaterale şi au subliniat importanța dinamizării cooperării la toate nivelurile, pornind de la relațiile strânse dintre cele două țări și de la convergența intereselor în plan regional și european.

Totodată, au fost evocate stadiul relaţiilor economice şi posibilităţile de dezvoltare în continuare a acestora, pe fondul tendinţelor de creştere a schimburilor comerciale din ultimii ani. În acest context, a fost menționat interesul ambelor părți de a dezvolta cooperarea în domeniul energetic, inclusiv în contextul dezvoltării Uniunii Energetice, având ca obiectiv securitatea energetică și diversificarea rutelor și surselor de aprovizionare.

Cei doi oficiali au abordat și subiecte de actualitate de pe agenda europeană, cu accent pe problematica migraţiei şi implementarea măsurilor care au fost agreate la nivel european în ultimele luni pentru o mai bună gestionare a fenomenului.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii