Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:42 23 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea secretarului de stat Bogdan Aurescu cu ambasadorul Regatului Haşemit al Iordaniei la Bucureşti, Munther Said Qabba'ah

ro

10 Apr, 2012 19:51 1173 Marime text

Secretarul de stat Bogdan Aurescu l-a primit astăzi, 10 aprilie 2012, pe ambasadorul Regatului Haşemit al Iordaniei la Bucureşti, Munther Said Qabba'ah, cu prilejul prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Temele discutate au vizat relaţiile României cu Iordania, precum şi evoluţiile recente din lumea arabă, cu accent pe importanţa asigurării stabilităţii şi securităţii în această parte a lumii.

Secretarul de stat a subliniat interesul puternic al României pentru aprofundarea cooperării cu Regatul Haşemit, având în vedere experienţa pozitivă a conlucrării cu acesta, timp de decenii.

Ambele părţi au evidenţiat nivelul foarte bun al relaţiilor bilaterale româno-iordaniene, precum şi perspectivele de dezvoltare a acestora, atât la nivel politic, cât şi din punct de vedere economic.

Ambasadorul Munther Said Qabba'ah a exprimat dorinţa Iordaniei ca România să devină poarta de acces a ţării sale în Europa din punct de vedere economic. Ambii diplomaţi au evocat legăturile puternice în domeniul educaţional şi uman dintre cele două societăţi, miile de absolvenţi iordanieni ai unor universităţi româneşti şi cetăţenii români stabiliţi în Iordania, ca şi oamenii de afaceri şi cetăţenii iordanieni stabiliţi în România fiind o veritabilă punte de legătură între cele două ţări.

Secretarul de stat a urat deplin succes ambasadorului Regatului Haşemit al Iordaniei în realizarea mandatului său şi l-a asigurat de tot sprijinul Ministerului Afacerilor Externe în acest sens.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii