Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
21:00 28 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea Ministrului delegat pentru relaţiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr cu reprezentanţi ai Ligii Studenţilor Români din Străinătate - 14 ianuarie 2015

ro

14 Jan, 2015 11:19 1253 Marime text
Ministrul delegat pentru relația cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr a avut astăzi, 13 ianuarie 2014, o întrevedere cu Dan Nechita și Tudor Oprea, reprezentanți ai Ligii Studenților Români din Străinătate (LSRS).

În cadrul întâlnirii, reprezentanții LSRS au făcut o prezentare a proiectelor aflate în derulare, reiterând interesul pentru consolidarea parteneriatului cu Departamentul Politici pentru Relația cu Românii de Pretutindeni (DPRRP). De asemenea, au vorbit despre capitalul uman pe care îl reprezintă membrii organizației și au arătat deschiderea de a pune la dispoziție această resursă strategică pentru realizarea unor proiecte comune.
Ministrul delegat a apreciat faptul că elitele tinere se organizează și că stabilesc relații de parteneriat cu instituții ale statului român.

A precizat că Guvernul României se preocupă să creeze oportunități pentru ca și tinerii cu studii aprofundate și cu o experiență acumulată într-un cadru academic internațional să se poată reîntoarce în țară și să contribuie la dezvoltarea acesteia. În context, a precizat că, deși DPRRP funcționează într-un cadru normativ restrictiv, care nu permite acordarea unui sprijin financiar pentru astfel de proiecte, ministrul delegat, prin rolul de coordonator pe care îl are în cadrul Consiliului Consultativ pentru Românii de Pretutindeni poate stimula inițiativa unor alte instituții ale statului român cu atribuții în domeniul de referință.

Demnitarul român a reconfirmat disponibilitatea entităților pe care le coordonează pentru dezvoltarea unei comunicări biunivoce, care să contribuie la realizarea unor proiecte cu amplu impact în comunitățile de tineri aflați în afara granițelor, dar și pentru promovarea imaginii României.
Interlocutorii au stabilit permanentizarea unui dialog, care să valorifice, de o manieră eficientă, potențialul părților pentru derularea unor proiecte comune.
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii