Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
16:26 29 03 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului delegat pentru Relațiile cu Românii de peste Hotare, Angel Tîlvăr, cu ministrul Educației şi Ştiinței, Nuno Crato

ro

02 Jun, 2015 21:59 967 Marime text
Ministrul delegat pentru relațiile cu românii de peste hotare Angel Tîlvăr a avut o întrevedere cu ministrul educației şi ştiinței, Nuno Crato, în ultima zi a vizitei oficiale în Republica Portugheză. Cei doi oficiali au discutat despre sistemele de educație dintre cele două țări, iar accentul a fost pus pe predarea limbii române în Portugalia, respectiv a limbii portugheze în România.

Demnitarul român a propus ca şi în Portugalia să existe cursuri de limbă, cultură şi civilizație românească, şi a evocat succesul pe care aceste cursuri îl au, în ceea ce priveşte păstrarea identității lingvistice şi culturale a românilor. Ministrul Angel Tîlvăr a dat, în acest sens, exemplul Spaniei, Italiei şi Belgiei.
În cadrul discuţiei, demnitarul roman a precizat: "Cursurile de cultură şi civilizație românească reprezintă unul dintre cele mai eficiente instrumente prin care statul român şi comunitățile de români contribuie la păstrarea identității naționale şi a legăturilor cu România". În acest context, ministrul Nuno Crato a salutat propunerea şi a anunţat că, în perioada următoare, echipe tehnice se vor întâlni şi vor stabili detaliile.
Cei doi oficiali au mai discutat despre programele care implică schimburile de experienţă la nivelul studenților, dar şi despre proiectele comune pe care le pot accesa românii şi portughezii. Ministrul delegat Angel Tîlvăr a  subliniat importanţa colaborării la nivel academic pentru intensificarea relaţiei bilaterale.
 
 

 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii