Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
06:42 18 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului Andrei Marga cu ambasadorul Republicii Franceze în România, Philippe Gustin

ro

18 May, 2012 22:22 1114 Marime text

Ministrul afacerilor externe Andrei Marga l-a primit în audienţă, astăzi,18 mai 2012, pe domnul Philippe Gustin, ambasadorul Republicii Franceze în România.

În cadrul discuţiilor a fost reiterată voinţa politică a celor două state de a pune în valoare şi amplifica cooperarea bilaterală în cadrul Parteneriatului strategic dintre cele două ţări, fiind reciproc recunoscută necesitatea relansării Foii sale de parcurs într-un spirit pragmatic şi eficace. A fost salutată acţiunea convergentă a ambelor state de a dinamiza ansamblul schimburilor economice.

De asemenea, au fost abordate modalităţi de promovare a unei imagini obiective a României în Franţa.

Cooperarea în planul educaţional şi al promovării francofoniei va constitui, de asemenea, un punct de interes major al dialogului bilateral prin intermediul modalităţilor vizibile şi atractive de stimulare a accesului la valorile culturii franceze în România.

A fost, totodată, reafirmată dorinţa fermă de continuare a cooperării bilaterale în domeniul justiţiei şi afacerilor interne. Au fost abordate şi aspecte legate de cooperarea la nivel localîn vederea promovării de proiecte de incluziune socială a cetăţenilor români de etnie roma.

Ministrul român a exprimat determinarea de a continua strânsa cooperare cu autorităţile franceze în dosarele europene prioritare pentru ţara noastră, cum ar fi aderarea la spaţiul Schengen.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii