Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
04:46 20 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe,Titus Corlăţean cu Victor Ţvircun, Secretar General al Secretariatului Permanent Internaţional (PERMIS) al Organizaţiei Cooperării Economice la Marea Neagră (OCEMN)

ro

30 Jan, 2014 14:40 780 Marime text
Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a avut la 30 ianuarie 2014 o întrevedere cu Victor Ţvircun, Secretar General al PERMIS OCEMN, cu ocazia participării la reuniunea regională „Sustainable Development of the Blue Economy of the Black Sea”, organizată de MAE şi Comisia Europeană. 
În cadrul convorbirilor cu ministrul afacerilor externe, au fost abordate evoluţiile temelor de actualitate în cadrul OCEMN, cu accent pe proiectele şi programele adoptate în cadrul „Agendei Economice pentru un Parteneriat Întărit în OCEMN”. Cele mai importante subiecte discutate au fost creşterea eficienţei şi eficacităţii OCEMN şi a dimensiunii orientate pe proiecte a Organizaţiei prin dezvoltarea şi implementarea proiectelor comune de impact de interes pentru toate SM, creşterea vizibilităţii OCEMN, întărirea cooperării cu sectorul privat, precum şi relaţiile OCEMN-UE.
Şeful diplomaţiei române a reafirmat angajamentul României pentru cooperarea în cadrul OCEMN şi a apreciat rolul important jucat de această organizaţie în dezvoltarea economică a regiunii Mării Negre, accentuând asupra necesităţii întăririi cooperării cu Uniunea Europeană, de o manieră pragmatică şi eficientă. A reiterat interesul României pentru accelerarea implementării proiectului privind Autostrada Inelară a Mării Negre şi a celui legat de Dezvoltarea Magistralelor Maritime ale Mării Negre, subliniind importanţa finalizării celor două proiecte pentru demonstrarea capacităţii, eficienţei şi credibilităţii organizaţiei.
Totodată, ministrul afacerilor externe a confirmat disponibilitatea României de a găzdui, la Constanţa, Secretariatul Tehnic al proiectului privind magistralele maritime ale Mării Negre, începând cu anul 2015. A menţionat contribuţia ţării noastre la cooperarea OCEMN prin promovarea de iniţiative şi proiecte, îndeosebi în domeniile pe care România le coordonează: combaterea criminalităţii organizate, protecţia mediului, transporturi. A exprimat susţinerea României pentru consolidarea Fondului pentru Dezvoltarea Proiectelor al OCEMN, la care România a contribuit substanţial, inclusiv prin fonduri de asistenţă de tip ODA (Asistenţă Oficială pentru Dezvoltare).
 
Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii