Fondul Documentar Dobrogea de ieri și de azi
BIBLIOTECA VIRTUALĂ
Ziua Constanta
18:24 24 04 2024 Citeste un ziar liber! Deschide BIBLIOTECA VIRTUALĂ

Întrevederea ministrului afacerilor externe, Titus Corlăţean, cu preşedintele Statului Israel, Shimon Peres

ro

11 Oct, 2012 00:01 1080 Marime text

Ministrul afacerilor externe, Titus Corlăţean, a fost primit marţi, 9 octombrie 2012, cu ocazia vizitei oficiale în Statul Israel, de preşedintele statului, Shimon Peres. Discuţia, desfăşurată într-o atmosferă foarte caldă, a reprezentat un moment de confirmare a relaţiilor speciale bilaterale şi de abordare a unor teme de actualitate internaţională.

Discuţiile au pus în evidenţă rolul deosebit, în consolidarea relaţiilor bilaterale, care revine comunităţilor evreieşti şi a israelienilor originari din România în consolidarea relaţiilor bilaterale, comunitate despre care preşedintele Shimon Peres a afirmat că este "una dintre cele mai mari care a supravieţuit Holocaustului şi care a contribuit la construirea statului evreu modern". Cei doi oficiali au susţinut importanţa cooperării în domeniul educaţiei, pentru a pune în valoare rolul pe care comunitatea românească îl are în consolidarea atitudinii comune în combaterea unor manifestări antisemite în lumea contemporană, cu referire şi la comemorarea Zilei Naţionale a Holocaustului.

Au fost abordate evoluţiile relaţiilor bilaterale din perspectiva globalizării, cu accent pe cooperarea în domeniile ştiinţific (medicină, utilizarea laserului, energie, IT etc.), al apărării, combaterii terorismului şi financiar. Ministrul Titus Corlăţean a evocat şi cu aceasta ocazie posibilitatea participării Israelului la dezvoltarea proiectului Extreme Light Infrastructure (ELI)de la Măgurele.

Ambii demnitari au evocat importanţa fructificării, şi pe viitor, a oportunităţilor oferite de consistenţa şi profunzimea raporturilor bilaterale. Cei doi oficiali au abordat, de asemenea, dosarele regionale de interes, cu accent special asupra procesului de pace în Orientul Mijlociu.

Urmareste-ne pe Google News
Urmareste-ne pe Grupul de Whatsapp

Ti-a placut articolul?

Comentarii